god hallon/cheesecake!

Botten:
12 st digestivekex
75 gram smält smör

Fyllning:
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 gram hallon
200 gram philadelphiaost

1. Krossa kexen och häll i det smöret. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller helst en bakform med en löstagbar kant/botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en kastrull och sjud i svag värme tills sockret har löst sig. 

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen och låt det svalna lite.

5. Mixa hallonen med en visp eller liknande till en puré. Häll sedan i philadelphiaosten och grädden. Vispa sedan till en slät kräm och häll den i pajformen. (Smeten kan verka en aning rinnig men det stelnar till när den är kall. Om ni är osäkra kan man alltid lägga i liten extra bit gelatin!) 

6. Låt pajen stå i kylskåpet minst 3 h eller tills den stelnat innan den serveras. (Jag kunde dock inte vänta i 3 h så la den i frysen ett tag istället och det funkade fint.) Servera gärna med färska bär.

tog de här från en blogg men kmr inte ihåg vilken >.<



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0